Kerajaan Negeri Kelantan melalui Pusat Penerangan Pelancongan Negeri Kelantan (TIC) dengan kerjasama Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandaraya Islam (MPKB-BRI) telah mengadakan Malam Citra Kelantan dan Pra-Pelancaran ‘Bikulli Surur’ Kota Bharu Bandaraya Islam 2018 pada 31 Disember 2017 (Ahad) bertempat di Perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu. Malam Citra Kelantan ini menampilkan pelbagai persembahan dikir barat, nyanyian lagu rakyat, persembahan seni silat tari, permainan tradisional kertok dan rebana ubi. Malam tersebut turut diserikan dengan kemeriahan Pra-Pelancaran ‘Bikulli Surur’ Kota Bharu Bandaraya Islam 2018 yang bermaksud ‘mengalu-alukan kedatangan pengunjung ke Kota Bharu’.

Malam Citra Kelantan telah dirasmikan dengan jayanya oleh YB Mejar (B) Dato’ Haji Md. Anizam Bin Ab Rahman, Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Pelancongan dan Warisan Negeri Kelantan bersama YABhg Dato’ Haji Zamri Bin Haji Ismail, Yang Dipertua MPKB-BRI dengan gimik dan perasmian logo ‘Bikulli Surur’. Turut hadir sama ialah YB Dato' Shahidani Bin Abd Aziz @ Juned, Penasihat Undang-Undang Negeri Kelantan, Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan dan Ketua-Ketua Jabatan.

Malam Citra Kelantan menutup tirai dengan alunan selawat dan bacaan doa tahun baru oleh Al Fadil Pegawai Agama Jajahan Kota Bharu.

Kembali